سلامت و بهداشت سفر

سلامت و بهداشت سفر – اگر شما هم از آن دسته علاقمندان سفرهای پرماجرا و هیجان انگیز هستید و اینبار قصد دارید با تور گردشگری کنیا به این کشور زیبا سفر کنید، علاوه بر کسب اطلاعات لازم در مورد جاذبه های دیدنی و مکان های گردشگری این کشور، ضروری است که در رابطه با سطح بهداشت و نکات لازم در زمینه ی ایمنی و سلامت سفر و خطرات احتمالی سفر به کنیا نیز اطلاعات نسبتا جامع و کاملی در دست داشته باشید.

درحالیکه برای دریافت یا تمدید ویزای کنیا اقدام می کنید، مطمئن شوید که بیمه درمانی شما را برای هزینه های پزشکی در خارج از کشور پوشش می دهد. در غیر این صورت، بیمه تکمیلی برای پوشش خارج از کشور، از جمله تخلیه احتمالی، باید به طور جدی در نظر گرفته شود. همه مسافران باید 4 تا 8 هفته قبل از حرکت به پزشک شخصی خود یا کلینیک سلامت سفر مراجعه کنند.

ایمن سازی 

سلامت و بهداشت سفر

واکسیناسیون های زیر برای کنیا توصیه می شود:

  • هپاتیت A
  • تیفوئید
  • تب زرد
  • فلج اطفال
  • هپاتیت B
  • هاری
  • مننژیت
  • کزاز
  • دیفتری
  • گواهی لازم برای ورود یا سفر بین برخی از کشورهای آفریقایی.

چه چیزهایی را بسته بندی کنید ؟

توصیه می شود با یک کیت پزشکی کوچک سفر کنید که شامل هر گونه داروهای اولیه ای است که ممکن است به آن نیاز داشته باشید، مانند آنتی اسیدها، مسکن ها، آنتی هیستامین ها و داروهای سرماخوردگی. شما همچنین به داروهای ضد اسهال مانند ایمودیوم (فقط بزرگسالان) نیاز خواهید داشت. و ساشه های آبرسانی خوراکی مانند الکترولید، به خصوص اگر با کودکان سفر کنید.

همچنین شامل موارد کمک های اولیه مانند کمک باند، ضد عفونی کننده و پانسمان می شود. ممکن است ارزش آن را داشته باشد که از پزشک خود بخواهید که یک آنتی بیوتیک با طیف وسیع، مناسب برای درمان اسهال خونی یا عفونت های شدید تجویز کند. قیچی، موچین، و دماسنج، مرهم لب، ضدآفتاب، قرص یا قطره تصفیه کننده آب و همچنین برندهای مورد علاقه لوازم آرایشی و بهداشتی خود را همراه داشته باشید. یک کیت سوزن استریل به شدت توصیه می شود.

به یافتن این موارد به صورت محلی متکی نباشید. اگر از عینک یا لنزهای تماسی استفاده می‌کنید، لوازم یدکی ببرید. همچنین ممکن است به یک مشعل و یک چاقوی جیبی نیاز پیدا کنید.

تمام لوازم جانبی سفر خود را در یک کیف شانه ای بسیار پهن ببندید تا سفری عالی داشته باشید.

موثرترین داروهای پیشگیرانه برای سفر به آفریقا عبارتند از:

Lariam : پرکاربرد; عوارض جانبی شامل رویاهای واضح تا واکنش‌های عصبی جدی‌تر. کسانی که نباید این دارو را مصرف کنند، مسافرانی هستند که سابقه قبلی مشکلات عصبی و روانی دارند.

داکسی سایکلین : عوارض جانبی احتمالی شامل یک واکنش پوستی است که می تواند با نور شدید خورشید ایجاد شود، و همچنین افزایش خطر ابتلا به برفک واژن در زنان.

مالارون : بسیار مؤثر و با عوارض جانبی بسیار کمتر، اما گران‌تر است و در حال حاضر فقط در مراکز تخصصی در دسترس است.

کلروکین و پالودرین : خطر عوارض جانبی کمی دارند و قبلاً به طور گسترده مورد استفاده قرار می گرفتند، اما در حال حاضر فقط حدود 50 تا 60 درصد در بسیاری از مناطق شرق، غرب و آفریقای مرکزی مؤثر هستند و باید با احتیاط استفاده شود. واردات تجاری به کشور همسایه تانزانیا حتی متوقف شده است.

هر انتخابی که داشته باشید، در صورت بازدید از یک منطقه مالاریا باید داروی ضد مالاریا مصرف کنید و پس از بازگشت باید مصرف دارو را تا مدت لازم ادامه دهید. همچنین باید اقدامات احتیاطی را برای کاهش تعداد نیش حشرات انجام دهید.

بازدیدکنندگان مناطق مالاریا نسبت به مردم محلی و مهاجران طولانی مدت در معرض خطر بسیار بیشتری هستند ( مالاریا و چندین بیماری دیگر). داروی مالاریا خود را تغییر ندهید یا آن را قطع نکنید، بجز توصیه های پزشکان و افراد ماهر. مسافرانی که به مکان‌های بسیار دورافتاده می‌روند باید درمان آماده به کار مالاریا را برای استفاده در مواقع اضطراری در نظر بگیرند.

سلامت و بهداشت سفر : بهداشت غذا

اگر هر وعده غذایی را که به شما پیشنهاد می شود، در هر نقطه از مناطق استوایی بخورید، بدون شک بیمار خواهید شد.

خطرات احتمالی بیماری از حملات جزئی اسهال مسافرتی گرفته تا اسهال خونی و بیماری‌های انگلی جدی‌تر که ممکن است سفر شما را خراب کند، متغیر است، بنابراین اقدامات احتیاطی مهم است.

همیشه غذایی را انتخاب کنید که تازه و کاملاً پخته شده باشد و گرم سرو شود. از غذاهای بوفه یا هر چیزی که دوباره گرم شده یا در معرض مگس قرار گرفته است خودداری کنید. از غذاهای دریایی اجتناب کنید. استریل کردن میوه ها و سبزیجات خام بسیار دشوار است: آنها را نخورید مگر اینکه به دقت و کاملاً در آب تمیز شسته شده باشند یا به راحتی بریده شوند یا پوست آن ها بدون آلودگی گوشت جدا شوند.

در مناطق استوایی، آسان ترین و مطمئن ترین میوه ها موز و پاپایا هستند. از رد کردن غذایی که ناامن می‌دانید، درخواست تهیه چیزی خاص یا حذف یک وعده غذایی نترسید.

بهداشت آب

فقط آبی بنوشید که می دانید بی خطر است. آب لوله کشی ننوشید یا دندان های خود را با آن مسواک نکنید، به نوشیدنی های بطری یا کنسرو شده بچسبید – مارک های معروف بی خطر هستند. آب های معدنی بطری شده را در حضور خود باز کنید و تمام یخ ها را ناامن بدانید.

الکل نوشیدنی را استریل نمی کند! اگر شک دارید، آب را با جوشاندن یا با کلر یا ید یا با استفاده از دستگاه تصفیه آب تصفیه کنید. (یکی از مطمئن‌ترین روش‌ها استفاده از تنتور ید ۲ درصدی است: به هر فنجان آب ۱ قطره ید اضافه کنید و ۲۰ دقیقه قبل از نوشیدن صبر کنید.)

اقدامات احتیاطی حشرات

اقدامات احتیاطی دقیق خطر ابتلا به بیماری های منتقله از طریق حشرات را تا 10 برابر کاهش می دهد. این بیماری ها عبارتند از: تب زرد، تب دنگی، سایر بیماری های ویروسی، بیماری خواب، فیلاریازیس و البته مالاریا. هنگام غروب، و در زمان های دیگر که حشرات نیش می زنند، بدن خود را بپوشانید: شب ها پیراهن و شلوار آستین بلند، جوراب و لباس خواب بپوشید.

از یک دافع حشرات حاوی DEET روی پوست در معرض دید و روی لباس خود استفاده کنید. هم از پشه بند آغشته به پرمترین و هم از نوعی حشره کش در طول شب استفاده کنید (کویل های پیرتروم یا پشه کش برقی) همچنین حتما هر شب اتاق هتل خود را اسپری کنید.

بیماری های رایج و خطرات بهداشتی

بیماری های استوایی در بین مسافران نسبتاً نادر است. بیشتر آنها از طریق غذا یا حشرات منتقل می شوند، بنابراین اقدامات احتیاطی ذکر شده در بالا از اکثر موارد جلوگیری می کند. شیستوزومیازیس که با نام بیلهرزیا نیز شناخته می‌شود، یک بیماری انگلی است که از طریق تماس با آب دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و نهرها منتشر می‌شود.

صرف نظر از هر توصیه ای که ممکن است از سوی مردم محلی و حتی راهنمایان تور دریافت کنید، هیچ دریاچه، رودخانه یا نهری در آفریقا بدون خطر نیست. تماس باید اجتناب شود یا به حداقل برسد اما استخرهای کلردار ایمن هستند.

مالاریا

مالاریا یک بیماری است که توسط پشه‌هایی که عمدتاً در هنگام غروب و شب نیش می‌زنند منتشر می‌شود: هر مسافری به آفریقا به توصیه‌های معتبر و به‌روز در مورد خطرات احتمالی در مقصد خود نیاز دارد. پیشگیری شامل استفاده از محافظت مؤثر در برابر گزش ، به علاوه مصرف داروهای ضد مالاریا است. مناسب ترین انتخاب دارو به عوامل فردی زیادی بستگی دارد و مسافران به مشاوره دقیق و حرفه ای در مورد مزایا و معایب هر گزینه نیاز دارند.

هاری

در آفریقا، سگ ها حیوان خانگی نیستند پس از دست زدن به هر حیوانی خودداری کنید. هاری از طریق گزش و همچنین از طریق لیس و خراش منتقل می شود. زخم ها نیاز به شستشو و تمیز کردن کامل با مواد ضد عفونی کننده دارند و به دنبال آن مراقبت های پزشکی فوری و ماهرانه از جمله ایمن سازی لازم است. در مورد واکسیناسیون هاری قبل از سفر راهنمایی های لازم را بخواهید، به خصوص اگر سفر شما طولانی باشد.

پیشگیری از اچ آی وی و بیماری های مقاربتی

خطر ابتلا به اچ آی وی و سایر بیماری های مقاربتی بسیار بالاست. وسایل حفاظتی به طور گسترده در دسترس هستند. اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهید! همچنین یک کیت سوزن استریل خوب بردارید.

گرما و آفتاب

انتظار نداشته باشید که بتوانید فوراً با گرما سازگار شوید – اکثر افراد تا 3 هفته طول می کشد. در این دوره از فعالیت بدنی خودداری کنید، خنک بمانید و در سایه بمانید – مخصوصاً در گرمترین قسمت های روز. با افزودن نمک اضافی به غذا و شاید مقدار کمی به آب آشامیدنی، مصرف نمک خود را افزایش دهید.

نوشیدن مایعات زیاد (نه الکل، قهوه یا چای قوی که ادرارآور هستند و باعث افزایش از دست دادن آب می شوند) ضروری است. بهترین راهنما این است که بدن شما همیشه باید مقدار زیادی ادرار کم رنگ تولید کند. از کرم‌های ضدآفتاب با دوز محافظت زیاد استفاده کنید، کلاه و لباس‌های سایه‌دار بپوشید و از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید بخصوص در گرم‌ترین ساعات روز خودداری کنید.

تصادفات و جراحات

تصادفات و جراحات بیشتر از بیماری های عفونی عجیب و غریب باعث مرگ مسافران می شوند: دائماً هوشیار باشید! خطرات نه تنها از خود حوادث بلکه از کمبود مراقبت های پزشکی ماهر نیز ناشی می شوند. در جاده های ناآشنا و بدون نور در شب رانندگی نکنید. سوار موتور سیکلت یا دوچرخه نشوید. مشروب ننوشید و رانندگی نکنید و خیلی سریع رانندگی نکنید.

وقتی مسافر هستید اصرار کنید که رانندگان تاکسی با احتیاط رانندگی کنند. از کمربند ایمنی استفاده کنید و برای کودکان، صندلی کودک خود را بگیرید. در استخرها مراقب باشید: هرگز آب ننوشید و شنا نکنید و همیشه عمق آن را بررسی کنید. یک جعبه کمک های اولیه / پزشکی کوچک به همراه داشته باشید. زخم های جزئی ممکن است به راحتی عفونی شوند: با دقت از آنها مراقبت کنید و در صورت لزوم به دنبال مراقبت فوری باشید.

بازگشت به خانه

اغلب موارد مالاریا مسافرتی زمانی رخ می دهد که مسافران به محض رسیدن به خانه، مصرف داروهای ضد مالاریا را متوقف کنند که این خطرناک است – قرص ها را باید طبق دستورالعمل ادامه دهید (حداقل 4 هفته پس از خروج از ناحیه مالاریا، به جز مالارون که می توان آن را پس از 1 هفته قطع کرد).

علائم مالاریا – و سایر بیماری های گرمسیری – ممکن است تا مدت ها پس از بازگشت به خانه ظاهر نشوند – ممکن است لزوما آنها را با سفر خود مرتبط نکنید. همیشه علائم را به پزشک خود گزارش دهید و مطمئن شوید که او می داند که شما در آفریقا بوده اید، حتی تا 12 ماه پس از ویزیت. درخواست آزمایش خون برای مالاریا داشته باشید. اگر در معرض شیستوزومیازیس قرار گرفته اید، حداقل شش هفته پس از بازگشت به خانه باید آزمایش خون در نظر گرفته شود.

خدمات پزشک پرواز

در بسیاری از مناطق آفریقا دسترسی به مراقبت های بهداشتی کافی می تواند به معنای سفرهای طولانی و پرپیچ و خم جاده ای باشد. Flying Doctor Service که توسط AMREF اداره می شود نه تنها به جوامع محلی در مناطق دورافتاده خدمات اورژانسی ارائه می دهد، بلکه خدمات تخلیه هوایی پزشکی را نیز به گردشگران ارائه می دهد.

با پیوستن به انجمن پزشکان پرواز، می‌توانید به این خدمات کمک کنید تا به افرادی که بیشتر به آن نیاز دارند دسترسی پیدا کند و همچنین در صورت بدترین اتفاق در سفر، یک پرواز تخلیه اضطراری رایگان برای خود تضمین کنید.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *