غذاهای کنیا

غذاهای کنیا – کنیا که به عنوان “گهواره بشریت” شناخته می شود، فرهنگ واحدی ندارد که آن را شناسایی کند که با ویزای توریستی کنیا می توانید تجربه ی بازدید این تنوع فرهنگی را از نزدیک داشته باشید. حدود 40 گروه قومی مختلف در کنیا وجود دارد که هر کدام فرهنگ منحصر به فرد خود را دارند. در نتیجه، هیچ غذای واحدی وجود ندارد که تمام کنیا را نشان دهد.

ماسایی ها، مردمان گله داری هستند که در کنیا و تانزانیا زندگی می کنند و به طور سنتی شکار وحشی یا ماهی نمی خورند . آنها با تکیه بر محصولات جانبی گاو و بز، مانند گوشت و شیر، غذاهای ساده می خورند .

کیکویو و گیکویو ذرت، لوبیا، سیب زمینی و سبزی می کارند. همه این سبزیجات را با هم له می کنند تا ایریو درست شود. ایریو را به شکل توپ در می آورند و در خورش های گوشت یا سبزیجات فرو می برند.

در غرب کنیا، مردمی که در نزدیکی دریاچه ویکتوریا (دومین دریاچه بزرگ آب شیرین در جهان) زندگی می کنند، عمدتاً خورش ماهی، غذاهای سبزیجات و برنج تهیه می کنند. رژیم غذایی کنیایی شامل چای نیز می شود، به خصوص زمانی که با شیر و شکر سرو می شود. این غذا برای صبحانه، در زمان صرف غذا و در زمان معمول چای کنیا سرو می شود.

این کشور که بدلیل تنوع گسترده خود در زمینه های گردشگری و حیات وحش معروف است، در زمینه ی آشپزی نیز تنوع کم نظیری دارد که با رزرو تور کنیا می توانید از نزدیک آن را تجربه کنید.

غذاهای محلی کنیا

مردم کنیا دارای تنوع فرهنگی متمایزی هستند، با مهمان نوازی و سخاوتی که هر بازدیدکننده ای از آن لذت می برد. جدا از حیات وحش غنی، کنیا غذاهای سنتی منحصر به فردی نیز دارد. غذاهایی که از مواد غذایی محلی تهیه می‌شوند و منویی را در اختیار شما قرار می‌دهند که در سرتاسر جهان شبیه هیچ‌یک از آنها نیست.

غذاهای کنیا ؛ گیتری (Githeri)

غذاهای کنیا

در اصل، این یک غذای منحصر به فرد برای مردم مناطق کوهستانی کنیا بود. با این حال، شما می توانید از آن در سراسر کشور لذت ببرید. گیتری به سادگی یک ترکیب کامل از ذرت / چنار و لوبیا است. همچنین می توانید لوبیا را با نخود سبز جایگزین کنید. به طور سنتی، مواد را با هم می جوشانند، سپس با پیاز سرخ می کنند و با ادویه های دلخواه شما غنی می کنند.

در موارد دیگر، گیتری را فقط می توان نمک زد تا طعم طبیعی را حفظ کند. وقتی با سبزیجات هم سرو شود خوشمزه تر است.

اوگالی (Ugali)

اوگالی که به‌عنوان کیک آفریقایی شناخته می‌شود، یکی از غذاهای اصلی کنیا است. این به این دلیل است که می توانید بدون زحمت آن را بسازید. با ریختن آرد ذرت در آب در حال جوش تهیه می شود و سپس هم می زنیم تا مخلوط به بافت دانه ای برسد.

کنیایی ها اوگالی را دوست دارند زیرا درست کردن آن آسان، خوشمزه، سالم و مقرون به صرفه است. بهتر است آن را به صورت گرم با خورش گوشت گاو، اسفناج، مرغ سرخ شده یا هر سبزی سنتی دیگری که انتخاب کنید سرو شود. این غذا در اکثر منوهای هتل های کنیا محبوب است.

برخی از جوامع، مانند ماسایی ها دوست دارند که با شیر ترش سرو شود. برای کسانی که عاشق وعده های غذایی غلات کامل هستند، اوگالی همچنین از آرد سورگوم/ارزن برای حداکثر فواید سلامتی و طعمی منحصر به فرد تهیه می شود.

چاپاتی (Chapati)

چاپاتی در میان مردم کنیا محبوب است. این شبیه به “روتی” است – یک غذای لذیذ محلی از هند. به سادگی آرد گندم را ورز دهید، و خمیر را تقسیم کنید ، آنها را صاف و گرد کنید، روی یک تابه داغ خشک قرار دهید، پس از اطمینان از پخته شدن آن، مقداری چربی روی ماهیتابه اضافه کنید در حالی که دو طرف آن را برمیگردانید تا قهوه ای شود.

چاپاتی ها یک میان وعده عالی هستند و در اکثر هتل های کنیا سرو می شوند. برای طعم متفاوت، آنها با پیاز، هویج و کدو تنبل له شده غنی می شوند. روش‌های مختلفی برای تهیه آن‌ها وجود دارد و هر کدام طعم‌های متفاوتی دارند.

موکیمو (Mukimo)

این یکی از قدیمی ترین غذاهای سنتی قبیله کیکویو کنیا است. این ترکیبی از سیب زمینی آب پز، برگ کدو تنبل، ذرت سبز، همه با هم له شده، به اضافه مقداری نمک برای طعم دادن است.

موکیمو زمانی بهترین است که یک قوام صاف داشته باشد. بهتر است با کلم بخارپز، سوپ مرغ یا خورش گوشت گاو همراه شود.

پیلاو (Pilau)

اگر عاشق ماسه و سواحل هستید، قطعا از پیلائو لذت خواهید برد. این برنج، گوشت گاو و ادویه است که با هم پخته شده اند. از مردم ساکن در بخش ساحلی کنیا سرچشمه گرفته است. مردم سواحیلی در طول هر جشنی برنج طعم دار را ارزشمند می دانند. برای طعمی متفاوت می توان به جای آن از گوشت بز استفاده کرد. اما برای تهیه پلو از هر نوع گوشتی می توان استفاده کرد.

کنیایی پیلائو با سوپ و سالاد سبزیجات خوشمزه تر است.

میشکی (mishkaki)

طعم گوشت گاو ادویه دار سیخ شده چگونه است؟ اگر پاسخ شما خوشمزه است، میشکی دقیقا همان چیزی است که دنبال آن هستید. این غذای سنتی در میان مردم سواحیلی محبوب است و اصطلاح mishkaki در لغت به معنای “گوشت روی چوب” است.

آن تکه‌های گوشت گاو یا غذاهای دریایی (بله از غذاهای دریایی هم می‌توان استفاده کرد) با دقت در تکه‌های نرم و دودی خوش‌مزه برشته می‌شوند. بازدید از سواحل کنیا بدون میشیکاکی کباب شده هرگز کامل نمی شود.

محبوب ترین غذاهای کنیا

نیاما چما (Nyama Choma)

نیاما چوما غذای ملی غیر رسمی کنیا است که در زبان سواحیلی به معنای گوشت کبابی است. گوشت معمولاً بز یا گاو است که در سراسر کشور، از کلبه‌های کنار جاده گرفته تا رستوران‌های خوب، برشته شده سرو می‌شود. اغلب با آبجو محلی و غذاهای جانبی مانند اوگالی همراه می شود .

ولی و کوکاانگا (Wali wa kukaanga)

یک غذای خوشمزه کنیایی است که از ترکیب برنج آب پز با زردچوبه، پیاز، روغن و سبزیجاتی مانند هویج، نخود فرنگی و ذرت تهیه می شود. سپس ترکیب برنج و سبزیجات سرخ شده و کل غذا به عنوان همراه با غذاهای مرغ سرو می شود.

توصیه می شود که wali wa kukaanga را با یک سالاد دلخواه در کنار هم ترکیب کنید.

موتورا (Mutura)

موتورا یک سوسیس کنیایی است که از پر کردن روده بز با ترکیبی از گوشت چرخ کرده، خون بز و ادویه هایی مانند زنجبیل، سیر، گشنیز و چیلی پیری پیری تهیه می شود. سوسیس را به طور سنتی می جوشانند و سپس روی کباب می گذارند تا آب گوشت گرفته شود و طعم دودی منحصر به فردی به آن بدهد.

ایریو (Irio)

یک غذای دلچسب کنیایی است که منشأ آن از مردم کیکویو است. اگرچه تنوع زیادی دارد، اما معمولاً از سیب زمینی، نخود و ذرت تشکیل شده است که با هم آب پز و له می شوند. ایریو ساده، سالم و راحت اغلب به عنوان غذای جانبی سرو می‌شود، و به خصوص وقتی با استیک کبابی در ظرفی به نام نیاما نا ایریو همراه می‌شود، محبوبیت زیادی دارد .

کچومبری (kachumbari)

کاچومبری یک سالاد با طراوت آفریقای شرقی است که بر پایه پیاز ریز خرد شده، فلفل چیلی و گوجه فرنگی است. می توان آن را به عنوان سالاد، چاشنی یا پیش غذا سرو کرد. در اوگاندا با نیاما چوما ، در کنیا با اوگالی و پیلاو و در تانزانیا معمولا با برنج پلو یا بریانی سرو می‌شود .

انواع مختلفی از غذا وجود دارد، بنابراین برخی از آشپزها آب لیمو، گشنیز، آووکادو یا خیار را اضافه می کنند.

کوکو و کوپاکا (Kuku wa kupaka)

Kuku wa kupaka یک غذای خوش طعم کنیایی است که به ویژه در مناطق ساحلی این کشور محبوب است. این شامل تکه های مرغ پخته شده در سس دلچسب و تند است که با شیر نارگیل، رب گوجه فرنگی و طعم دهنده هایی مانند زیره، زردچوبه و آبلیمو درست شده است.

برای طعم بهتر، توصیه می شود روی ظرف را با گشنیز ریز خرد شده تزیین کنید و با برنج یا چپاتیس گرم سرو کنید.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *